Brian Setzer – ”Gotta Have The Rumble”

Reklam

BRIAN SETZER ger ut sin första soloplatta på sju år, GOTTA HAVE THE RUMBLE, den 27 augusti på Surfdog Records på CD och digitalt och vinylen kommer senare i höst.

GOTTA HAVE THE RUBLE producerades av Julian Raymond (Glen Campbell och Cheap Trick) och samtliga låtar är helt eller delvis skrivna av Brian Setzer och spelades in i Minneapolis (Setzers nuvarande hemstad) och Nashville. GOTTA HAVE THE RUMBLE är ett glödhett album från början till slut. Amerikansk musik på full volym med låtar som är fulla av dynamik och attityd. Bland guldkornen kan nämnas Checkered Flag, Smash Up On Highway One, Drip Drop, The Cat With 9 Wives, One Bad Habit samt Rockabilly Banjo.

”De refererar naturligtvis till mina motorcyklar och hot rods. Något som inte förändrats sedan jag var 15 år,” säger Setzer om albumets titel. ”Passionen för att köra fort och få upp adrenalinet är densamma. Men det berör också mina problem med hörseln och tinnitus som ringer i öronen. Det var rätt jobbigt en tid och jag insåg att jag inte kunde fortsätta spela som jag ville. När jag återhämtade mig så funkade det helt enkelt inte att köra på en liten förstärkare.  Ljudet från de stora förstärkarna får min gitarr att mullra vilket är en stor del av mitt sound. Ett tag var jag verkligen förtvivlad för jag trodde att jag aldrig skulle kunna spela så igen. Så Gotta Have The Rumble refererar till bägge sakerna.”