Bomber – ”Zarathustra”

Reklam

Man skulle kunna kalla Bomber Malmös bäst bevarade hemlighet. Redan 2016 började Anton Sköld (sång/gitarr) och Love Andersson (bas) skriva låtar tillsammans och syftet var från början glasklart – to rock the rock like the rock should be rocked. Inga halvmesyrer här inte. Grabbarna tog helt enkelt det bästa från alla sina favoritband, adderade en stor dos frenesi och började därefter jobba fram egensinniga låtar med finess och refränger du aldrig blir av med. Bomber är alltså inte att avfärda som ett retroband, trots att en stor del av influenserna går att spåra till 70- och 80-talet. De hittade tidigt sitt eget sound med kluriga riff och stor fokus på melodier.

Efter att något senare ha rekryterat Rasmus Grahn (ex-The Dahmers) på trummor och Max Huddén (även Satanic Surfers) på gitarr föll de sista pusselbitarna på plats och bandets line-up var därmed komplett. Med två likvärdiga gitarrister kunde man nu utveckla soundet ytterligare med välkomponerade gitarrstämmor som inte helt sällan för tankarna åt Thin Lizzy och för all del Judas Priest i deras mest melodiösa stunder. Addera ljudbilden av Fleetwood Mac efter att de sippat för många Old Fashioned under en stökig natt med Def Leppard. Då närmar vi oss den storslagna hitmaskinen Bomber.

Dessa år av intensivt låtsnickrande och finputsande har nu burit frukt då bandet under 2021 signades av österrikiska skivbolaget Napalm Records, som varit verksamma i över 20 år. De har släppt singeln Zarathustra på samtliga digitala plattformar och det är såklart också via Napalm Records som debutalbumet Nocturnal Creatures kommer att ges ut den 25 mars.

Så kom inte och påstå att rocken är död. Den lever och frodas i band som Bomber. Band som är på riktigt, som är beredda att jobba hårt och inte minst – band som förstått att varje låt som släpps måste vara en potentiell hit med riff, melodier och refränger som envist sätter sig på hjärnan. Så varför inte hälla upp ett glas Champagne, kränga på den där sammetskavajen och dra igång Zarathustra så det ekar över hela stan? Vi vet i alla fall vilken låt du kommer nynna på resten av dagen.