Blizzy – ”Här igen”

Reklam

Guld- och platinaskivor. Grammisnomineringar. Och snart 100 miljoner streams – DIY-rapparen Blizzyär en av de allra största inom svensk hiphop. Han slog igenom 2016 med megahiten ”Diva”, en låt som ritade om kartan inom den svenska musikscenen. Samma år släppte Blizzy den numera klassiska EP:n ”Väster om Väster”.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra, via succén med den egna versionen av Ed Sheerans ”Shape of You” till debutalbumet ”Selfmade”. Och det är just vad Blizzy är – selfmade – och han har alltid gått sin egen väg, även musikaliskt. Blizzys melodiska beats och unika sätt att röra sig fritt mellan olika musikstilar, gör att han sticker ut på ett unikt sätt. Ett framgångskoncept som har tagit Blizzy till den absoluta toppen.

Nyligen släppte Blizzy ”PHOENIX Pt. 1”, som är första delen av den kommande fullängdaren ”Phoenix”. Albumet innehåller bland annat singeln ”Här igen”. Låten handlar om svårigheten att bryta mönster. Och det faktum att relationer inte kan dömas av andra som står utanför den.

– ”Här igen” beskriver en déjà vu, en känsla av att hamna i samma situation upprepade gånger. Till exempel en trasig relation som man kanske vet inte är bra för en, men man mår ändå sämre utan den andra personen, säger Blizzy.

Blizzy inspireras av sin omgivning och av händelser som präglat honom i livet. Musikaliskt är det artister som Burna Boy, Wizkid, Drake, J Hus, Jackson 5, Bobby Brown och Mary J. Blige som influerat honom. Men vad alla kanske inte vet är att Blizzy även har en förkärlek till fransk musik, något som märks på nya singeln. ”Här igen” är en mix av afrobeats, orientaliska tongångar och franska vibes. Signerad Blizzy och producenten Shenzi.