Black Country Communion med ”En glöd i mörkret”-återutgivningar på vinyl.

Reklam

En av vår tids största supergrupper är Black Country Communion, den engelsk-amerikanska rockgruppen som består av sångaren och basisten Glenn Hughes (Deep Purple, Trapeze), trummisen Jason Bonham (Led Zeppelin, Foreigner), organisten Derek Sherinian (Dream Theatre, Alice Cooper, Billy Idol) och blues-rockgitarristen och sångaren Joe Bonamassa, ger under hösten ut en serie ”En glöd i mörkret”-återutgivningar på vinyl.

Iden till bandet kläcktes av producenten Kevin Shirley (Black Crowes, Aerosmith, Led Zeppelin). Den blev verklighet då han såg Glenn Hughes och Joe Bonamassa tillsammans på scen i Los Angeles i november 2009 under ett energiskt framträdande på Guitar Centers evenemang King of the Blues.

Bandets debutalbum, Black Country Communion, gavs ut 2010 och hamnade på topp 10 i Storbritannien, Tyskland och USA. Den blev även en kritikersuccé där Classic Rock beskrev den som ”kanske 2010 års bästa hårdrocksplatta” medans Mojo gav den 4 stjärnor. Music Radar hyllade plattan som ”en stark och svängig samling av hårda, riffiga rocklåtar som helt klart kommer att få lyssnarna att häpna”. Den röstades fram som #3 i Classic Rocks omröstning om årets platta och Planet Rocks lyssnare utnämnde BCC till 2010 års bästa band.

Ett år senare kom Black Country Communion 2 som än en gång blev en topp 20-hit på Europas listor och nådde plats 6 på den amerikanska hårdrockslistan. Därefter gjorde bandet sin första turné genom USA och Europa. De vann även pris som bästa band att få ett genombrott på det årets Classic Rock Awards.

BCCIV gavs ut 2017 och bevisade att klassisk rock lever och mår bra och är i goda händer. Då sa Glenn Hughes:
”Alla fyra ville göra en platta som var minst lika bra som de första tre. Men den här är ändå en utveckling framåt eftersom vi inte vill upprepa oss. Den här plattan är mycket hårdare, mer riffig och med ett större och djärvare ljud. Om du gillar folkmusik så är den inte något för dig.”

Albumet innehåller låtarna CollideWanderlust och den episka Last Song For My Resting Place. Än en gång tog den sig in på topp-20-listor runt om i Europa med en 7:e placering i Storbritannien och som nummer 4 på USAs hårdrockslista.

Bandnamnet är hämtat från det industriområde i Storbritannien där både Hughes och Bonham är födda. Black Country Communion släpper loss sin egen hårda kompromisslösa rock till en värld som törstar efter musik med kraft. BCC har odlat ryktet om att inte bara vara fantastiska låtskrivare men även som ett starkt liveband. De är dedikerade och öppna för att utmana och motivera varandra till att göra musiken så bra som de bara kan.

Datum att hålla reda på:

Black Country Communion – 24 september
Black Country Communion 2 – 24 september
BCCIV – 22 oktober