Arlo Parks överraskar med en ny drömsk singel – ”Weightless”

Reklam

Arlo Parks har behandlat fansen med inte bara ett albummeddelande för My Soft Machine som kommer den 26 maj, utan också med en helt ny singel ”Weightless” för att ge oss en smak av vad som komma skall.

Om singeln kommenterar Parks:

”Viktlös omger den smärtsamma upplevelsen av att bry sig djupt om någon som bara ger dig små brödsmulor av tillgivenhet. Det handlar om att plötsligt inse att en person har matt ut dina kanter och ge sig ut på den långsamma resan tillbaka till att vara en ljusare version av dig själv.”

My Soft Machine är ett arbete som utforskar Parks personliga upplevelser när hon navigerar i 20-årsåldern och visar upp hennes tillväxt som textförfattare. Arlo förklarar:

”Världen/vår syn på den är pepprad av de största sakerna vi upplever – våra trauman, uppväxt, sårbarheter nästan som visuell snö. Den här skivan är livet genom min lins, genom min kropp – mitten av 20-talets ångest, missbruk av vänner runt mig, inälvorna av att vara kär för första gången, navigera i PTSD och sorg och självsabotage och glädje, röra sig genom världar med förundran och känslighet – hur det är att vara instängd i just den här kroppen. Det finns ett citat från en Joanna Hogg-filmen heter Souveniren, det är en halvsjälvbiografisk A24-film med Tilda Swinton – den berättar om en ung filmstudent som blev kär i en äldre, karismatisk man som ung filmstudent och sedan dras in i sitt missbruk – i en tidig scen som han förklarar varför folk tittar på film – ”vi vill inte se livet som det spelas ut vi vill se livet som det upplevs i den här mjuka maskinen.” Så där har vi det, skivan heter….My Soft Maskin.”