Andreas Weise visar upp ny sida på starka singeln ”Fight for Love”

Reklam
Den 28 april släpper Andreas Weise albumet ”The Circle”, en skiva som skiljer sig musikaliskt från allt annat han har gett ut tidigare. Lyssnaren möts av en annorlunda ljudbild, ett nytt uttryck. Det nya materialet har Andreas arbetat fram tillsammans med låtskrivaren och producenten Jörgen Elofsson, som även komponerat musik till världsartister som Britney Spears, Agnetha Fältskog och Céline Dion.
I slutet av januari kom det första smakprovet från albumet i form av singeln ”Bleed”. I dag släpps singel nummer två, ”Fight for Love”, låten som blev startskottet för Andreas och Jörgens gemensamma musikaliska resa.
– ”Fight for Love” är den första låten vi spelade in när jag och Jörgen inledde arbetet med albumet. Låten fångar och beskriver det komplexa som är kärlek och relationer. Att man måste arbeta hårt för att hålla en kärleksrelation vid liv och förstå hur viktig kommunikationen faktiskt är. Det är så lätt att man tar varandra för givet och missar varandras behov. Låten tillhör en av de starkaste på albumet av just den anledningen, säger Andreas.
Med de nya låtarna har Andreas återigen funnit den glädje som han kände när han började spela in musik som 15-åring. Det är en känsligare och mer personlig Andreas som hörs på nya albumet. Dock med en säkrare röst än någonsin. Att samarbetet med Jörgen har haft stor betydelse för Andreas råder det ingen tvekan om.
– Att få möjligheten att göra ett album med den klassens låtskrivare är otroligt ärofyllt. Jörgen har tagit fram toner hos mig som jag inte visste att jag hade. Han har utmanat och dragit i mina känslocentrum och fått mig att tro på mig själv på ett helt nytt sätt. Men den största äran och det som påverkat mig mest är den vänskap jag och Jörgen funnit genom musiken, sammanfattar Andreas.