Amanda Aasa – ”Bete dig”

Reklam

Bete dig!”. Vem har inte velat säga det en, tio eller tusen gånger? Jag satt i studion med Oliver Björkvall under mitt första år på Musikmakarna och tänkte tillbaka på en relation jag befann mig i många år tidigare och önskar att jag sagt precis det. Bete dig.

Senn fick låten verkligen tid att gro. Nästan två år och många utkast senare är det dags för release. Och under processens gång har den kommit att betyda något annat för mig. Bete dig handlar om att lämna och gå vidare att frigöra sig och för mig om att lämna ett gammalt liv bakom sig. Ett gammalt jag. Nästan som att jag sjunger till mig själv. Det jag älskar mest med texten i ”Bete dig” är att den är så jävla rolig och hur alla kan göra storyn till sin egen. Alla har vi mött någon som vi önskar skulle skärpa till sig bara fatta och aldrig ens ta i med tång igen.

Textförfattande är det mest centrala i mitt artisteri och det har fått ta mycket plats i färdigställandet av Bete dig. Utöver Oliver har jag fått hjälp av Helena Larsson och producenterna Noel Svahn och David Landolf (Kretsen).”Bete dig handlar om att lämna och gå vidare att frigöra sig och för mig om att lämna ett gammalt liv bakom sig. Nästan som att jag sjunger till mig själv.”