Nisse P utmanar Håkan och Winnerbäck

Reklam

Niklas Törnblom är en 29 årig artist och musiker från Örebro. Under artistnamnet Nisse P släpper han nu sin debutsingel ”Sundbyberg”. Låten Sundbyberg blev startskottet för att ta klivet ut och satsa på en solokarriär.
Niklas storasyster sjöng ramsan ”Nicke picke pö, bodde på en Ö” för Niklas. Ramsan kortades allt eftersom ner till Nicke picke pö, senare Nicke Picke, Nicke P tills bara P återstod. Hela Niklas familj kallade honom till slut bara för P. Där av artistnamnet Nisse P…

Din debutsingel Sundbyberg släpptes i fredags, på vilka kanaler?

På samtliga kanaler, den är ute på Spotify, apple music, youtube, ja alla tillgängliga digitala kanaler som finns.

Berätta lite om just låten Sundbyberg…

Sundbyberg var den första låten som jag skrev till Nisse P och den jag skrev jag efter ett lite mindre lyckat uppbrott. Den handlar lite om just det, efterskalven och när man ser tillbaka på en relation och ett uppbrott som inte var så bra, med en uns av bitterhet men ändå hoppfull inför framtiden. Det var väl det som var bra och kom ur relationen, det blev en schysst låt (skratt).

Jag får en feeling av Staffan Hellstrand, Pontus och Amerikanarna när jag lyssnar på din låt Sundbyberg. Hur känner du, i vilken genre vill du placera dig?

Ja men det är väl lite indie men Staffan Hellstrand är ju bra. Jag blev jämförd med Winnerbäck och det är ju bara komplimanger! Så i den genren kan jag gärna kategorisera mig. Det är också mycket av den musiken som jag själv lyssnar på, mycket svenskt från sent 90-tal till tidigt 2000-tal men som har mycket gitarrer.

Singelsläpp i fredags, har du fler saker på gång?

Ja absolut. Jag har fler låtar på lager, men nu tänker jag att Sundbyberg ska få landa hos lyssnarna lite och jag ska ge mig ut och försöka att spela live så mycket som möjligt. Sedan så kommer nästa singel och så vidare. Jag tror att det arbetssättet är det som kommer att fungera för just mig.

Vilka har du med dig när du spelar live?

Då har jag med mig mitt lilla kompband som kallar sig för Befolkningen, som en lite gliring till Lars Winnerbäcks Hovet. De består av fyra killar, en keyboardist som heter Jonatan Rhenström som är sångare och frontman i bandet Les Gordons, sedan har jag Louie Andersson Luthman på gitarr och min stadiga bassist Gabriel Solinger och Örebros bästa trummis Daniel Norén som tidigare spelade i ett band som hette Örebrosöner.

På vilken scen hittar vi er närmast?

På en krog som heter Mårtens Hus i Nyköping den 3 augusti och den 10 augusti spelar vi i Arboga på en festival.

Du är ju själv trummis i bandet Les Gordons, hur kommer det att fungera med två parallella karriärer?

Det fungerar väldigt bra i och med det musikaliska utbytet. De stöttar mig och jag stöttar dom, jag tänker att ju fler människor man har runt omkring sig som på något sätt är i branschen kan bara gynna en. Sedan är det självklart så att Nisse P är mitt hjärtebarn, mitt lilla kärleksbarn och det får ju gå före men vi får se till att saker och ting inte ska krocka.

Varför har du valt att göra ditt soloprojekt Nisse P just nu?

Oj, vilken fråga! Jag tror att människor som lyssnare uppskattar musik som spelas på instrument på ett annat sätt nu än vad man kanske gjorde för ett par år sedan. Sedan finns det ju såklart väldigt mycket elektroniskt producerat idag med men jag tror att just instrumentmusiken är på uppgång. Just gitarrmusik på svenska är väl egentligen bara Håkan och Winnerbäck som gör och jag känner att de är värdiga en utmanare. Personligen så handlar det för mig om att jag är sugen på att visa upp mig och att få spela min musik, det har varit mycket arbete bakom kulisserna för min del och det blommar ut nu i och med att jag får stå på scen som Nisse P.

Sundbyberg på Spotify
https://open.spotify.com/album/4mVhQGM0IHTLOui7aXdP8T?si=yBkuh_O-TKeoPpsqQFnoCw