Linda och Peter Dahl är Meadow Creek

Reklam

Efter en musikalisk livskris föddes tanken om ett eget projekt och Meadow Creek blev verklighet för Peter och Linda Dahl. Paret förknippas ofta med countrymusik och frågan på allas läppar är just; vad är det för genre? Svip.se har tjuvlyssnat och pratat med det äkta paret Dahl som berättar att produktionen av debutplattan i full gång, själva kallar de sitt album för en skön lyssningsplatta med ett titelspår som handlar om dem själva…

Hur kommer det sig att ni gör ett projekt tillsammans?

Ja det har väl egentligen att göra med min personliga musikaliska livskris, när man ställer sig frågan; vad fan gör jag det här för? Varför håller jag på med musik? Varför gör jag allting för alla andra men inget för mig själv? Så ur den krisen föddes idén. Vad gör vi istället då, ska vi sluta spela musik? Kan vi göra någonting bara du och jag, så blev det berättar Peter. Linda fortsätter; frågan blev ju, vad vill du göra? Vad är det som kan få dig att tycka att musik är kul igen? Men idén om en duo har ju funnits där länge.

Finns det ett namn på ert gemensamma projekt?

Ja, Meadow Creek. I och med att vi bor i Ängebäck och vår studio heter det samma, så en fri översättning på Ängebäck helt enkelt.

Vad beror det på att det tagit så lång tid innan ni två gjort ett eget projekt tillsammans?

Svaret på den frågan är väl att vi har pysslat med så mycket annat med alla andra, utom just oss själva.

Är det helt nytt material?

Både nytt och gammalt. Det är ju några gamla låtar som kanske har legat i byrålådan i tio, femton år som har fått sig lite ombyggnation säger Peter. – Sedan har vi med några låtar som vi skrivit till andra artister som till exempel låten “Golden Frame”, fortsätter Linda. Sedan har vi med en cover av John Mayer också fyller Peter in.

Var har ni varit och spelat in?

Vi har varit i Black Lake Music Studio på Ekerö i Stockholm.

Varför har ni valt att spela in skivan i en annan studio?

Just med tanke på att man ska slippa vara tekniker, produ-cent, multimusiker och slippa ta beslut själv och låta någon annan ta över den rollen. Man kan bara vara musiker och också på grund av vad vi just pratade om kring min musika-liska livskris, säger Peter. Vi får ju också mycket input från andra musiker, lägger Linda till. Som också kan bli ganska intressant.

Vilka är musikerna?

På trummor har vi Fredrik Landh, Robert lvansson på bas, både kontra och el bas. Sedan har vi Göran Eriksson på gitarrer och allehanda stränginstrument och han är också producent för hela skivan. Johan Gull bo kommer att spela hammond-orgel och piano. Vem som ska spela tiddie är fortfarande lite osäkert, det kan bli ett flertal olika, bland annat ifrån Nashville. Göran och hans fru Karin Thyr kommer att lägga körer. Det kommer till några ytterligare musiker som till exempel på steel, vi får se. Vi håller ju fortfarande på att spela in plattan men grunderna för skivan är de som vi har nämnt.

Foto: MeadowCreek

När i tiden ligger skivsläppet?

Tanken är att få ut den innan den l december i år. Sker det tidigare så är det ju bara bra men just nu är Fredrik ute och spelar med Uggla och Göran spelar med J iii Johnsson, så det är ett litet uppehåll i inspelningarna just nu.

Vad kan publiken förvänta sig av plattan?

De kan nog förvänta sig … Ja, det är absolut ingen party-platta, men heller ingen tråkig skiva. Den är nog ganska var-iabel, en skön platta med sköna låtar, säger Peter. Vi har jobbat mycket med texterna som handlar om olika livsöden, som alla kan känna igen sig i. Kanske låter ganska klyschigt men så är det säger Linda.

Ska ni ut och turnera nu?

Tanken är att vi efter skivsläppet i december ska jobba inför 2018. Där kommer vi att arbeta i olika konstellationer som duo, som trio och även som full band. Köra ute på festivaler där vår musik gör sig som bäst.

Svip.se tackar Linda och Peter för er tid och önskar självklart all välgång till debutalbumet!