Fan va bra… Jakob!

Reklam

Tillsammans med några betydligt mer kända kamrater skrev han en låt och slog till och blev en sommarplåga som säkerligen inte har undgått någon. Låten “Fan va bra” har spelats flitigt i radion och streamats över 15 miljoner gånger och har dessutom sålt dubbel platina. Killen bakom är 20 år och heter Jakob Karlberg, han upptäcktes i våras av en talangscout hos Sony Music via Jakobs egen Youtube-kanal, där hans musikaliska alster setts över en miljon gånger. Nyligen släpptes hans andra singel “Fel på dig” och nu gästar han Örebro och Ritz fredagen den 20 november. Svip.se fick en pratstund med Jakob inför spelningen i Örebro…

Beskriv dig själv med tre ord…

Oj… (knäpptyst) Det var svårt! Det var otroligt svårt faktiskt… Okej jag säger; fest, musik och kärlek!

Du fick en megahit med låten “Fan va bra”, berätta…

Ja, det är en låt som vi skrev klart i våras då. Jag, Simon Strömstedt, David Landolf och Noel Svahn och målet var att göra en sommarhit typ, ja eller som vi hoppades på och det blev den ju verkligen. Det har varit en helt otrolig sommar med den här låten! Jag är väldigt glad över att ha fått vara med om att få en sådan stor hit. Ja, det är den här låten som gjort att jag har fått möjligheten att göra alla grejer som jag fått göra, turnera och sådant där. Jag är jättenöjd och det har varit jättekul!

Foto: Brorbror

Har du haft en hektisk sommar?

Jaa alltså, fram till augusti så var det ganska mycket, men inget hektiskt som är negativt har jag inte tyckt, utan det har bara varit roligt.

På en höft, hur många gånger har du spelat “Fan va bra”?

Jaa, kanske mellan femtio och sextio gånger… Och det kommer bli en hel del fler gånger!

Har du fler låtar på gång? Och blir det ett album?

Ja vi får se lite, men det är absolut fler låtar på gång och de ser jag fram emot att släppa! Det lutar lite mot att det kan bli ett album, fast folk lyssnar inte riktigt på album längre eftersom det streamas mycket nu. Men det vore ändå kul att få göra ett album. Men i början av nästa år så kommer det att komma fler låtar till att börja med som jag skrivit tillsammans med bland andra Simon Strömstedt.

Nu är du ute och turnerar och kommer till Örebro och Ritz den 20 november. Vad kan örebroarna förvänta sig?

Ja vi ska försöka att komma och göra en jävla show och försöka att effektivt få igång publiken. Jag tror det kommer att bli kul faktiskt, jag ser fram emot Örebro! Jag har hört att det är en bra scen och så där av andra stora som har spelat där… Det kommer att bli svinkul!

Vilka har du med dig på scen?

Det är mitt band då, så att det är tre stycken till. Jag har med mig Oskar på trummor, Andreas på keyboard och Karl-Bernhard på bas. Så spelar jag själv all gitarr och så har jag min ljudtekniker med mig också och han heter Jonatan…

Med rätt låt, skulle du då kunna tänka dig att vara med i schlagerfestivalen?

Em… som jag känner just nu så är det faktiskt ett nej. Jag känner inte att jag vill ta den vägen med mitt artisteri, men man vet inte om tio år kanske… Jag ser inte på den festivalen så seriöst heller… men kanske i framtiden.

Vilken var din först köpta skiva?

Det var, jag tror att det var Jumper som var ett band som körde musik på svenska och med en stor hit som heter Tapetklister. Det är lite kul, för ibland så får jag höra att det jag gör nu påminner ganska mycket om dom. Så det var Jumper och en skiva med Kiss som heter Psycho Circus, jag köpte dom två ungefär samtidigt.

Svip.se tackar Jakob för hans tid och hälsar honom välkommen till Örebro och Ritz den 20 november!