En kryssning i musik och glädje

Reklam

Tillbaka på fast mark kan svip.se avslöja att undertecknad aldrig varit på en kryssning tidigare och håller i skrivande stund fortfarande på att anpassa sig till att stå med båda fötterna på marken igen. Det var dock ingen större sjögång och det som gungande var helt klart arrangemanget; Ultimate Country Cruise!

Runt 19:30 lämnade båten Stockholm och Värtahamnen och det var dags att hitta tilldelade hytter… för er som inte varit på en båt tidigare kan jag berätta att det är en labyrint utav dess like; trappor, korridorer och hissar. Det gäller att veta vart man ska för att finna det man söker! Svip.se sökte och fann ett helt fartyg av glada countrymusiker, uppblandade på flera scener och med flera olika genrer inom ramen för vad som kallas country. Var vi än tog oss runt på båten möttes vi av härligt glada människor av alla sorter både med och utan hatt. Under lördagskvällen bjöds vi på en liten uppvärmning av banden som hade fått sina speltider något avkortade, detta beroende på en klausul i kontrakten med Silja Galaxy. Det utgjorde dock inga hinder till att banden körde på med fullt ös och dessutom hann cirkulera och njuta av varandras uppträdanden till fullo. De flesta av de medverkande artisterna vi såg var vinnarna från Country SM 2014 i sina respektive klasser; Tricky Trail, Long Gone Smiles Band, Grassride, Red Barn Rumblers och Eagle Down.

Red Barn Rumblers

Men vi kunde även avnjuta gästande artister från USA. Skivaktuella Sarah Gayle Meech som rest ändå från Nashville spelade både lördag och söndag och bjöd på honky tonk country med en extra adrenalin shot! Den 31 mars släpps hennes andra album Tennessee Love Song.

Raymond Mattiasson. Foto: Sven-Erik Smibock

Förutom Sarah hittade vi också en trubaderande Raymond Mattiasson i pianobaren, där uppträdde dessutom Chim & Mag, två stämsjungande unga förmågor samt Annica Sillars från Falun tillsammans med vänner. På stora scenen, med en otrolig spelglädje iklädd tajt honky tonk country stod Don Redmon med sitt kompband. Helt fantastiskt framträdande både lördag och söndag, de blir bara bättre och bättre för varje gång!
Med på båten var också Spinning Jennies som vi förövrigt kommer att få se mer av på Country Festivalen i Lunedet den 4 juli. .

Annica Sillars

Urban Danielsson fanns också på plats och vi kunde lära oss att dansa Linedance, något som basisten Peter Dahl från Don Redmon försökte sig på mitt under en av låtarna och med basen runt halsen! Kul inslag, tack till Urban och alla skickliga dansare! God mat med otroligt trevlig serveringspersonal på hela båten. Ett stort tack till arrangörerna av Ultimate Country Cruise, Tommy, Bibbi, Bosse och alla ni andra som gjorde helgen till en höjdpunkt så här på vårkanten!

Don Redmon

Vi kommer att publicera vimmelbilder och korta intervjuer med folket som var med under slutet av denna vecka. Åter igen ett stort tack till alla banden, arrangörerna, personalen på båten och framförallt till alla som åkte med!!

Chim & Mag