En favorit i repris

Reklam

Förra årets stora svenska succé inom countrymusiken och festivaler är tillbaka! Lördagen den 9 juli öppnar Lunedet i Karlskoga åter portarna till festivalområdet och i år med ännu fler artister, band och kringarrangemang. Svip.se har träffat Linda Dahl, en av de tre arrangörerna för att få en inblick i 2016 års upplägg och naturligtvis ställde vi även frågan om vädret kommer att bli lika fantastiskt som under förra årets festivaldag.

Country Festivalen i Lunedet Karlskoga arrangeras av makarna Linda och Peter Dahl som båda är musiker och står för bokning av band, scener och ljud tillsammans med Camilla Hammarbäck, som driver restaurang, café och campingen vid natursköna Lunedet vilket ger en superb tillgång till ett fantastiskt läge för festivalområdet. Själva festområdet byggs upp runt restaurangen Stallet samt det befintliga caféet.

Peter och Linda Dahl

Nyheter

Linda berättar för svip.se att det blir fler nyheter, bland annat kommer det att finnas ett husband bestående av Hessy Eriksson på trummor, bas Lena Norén, EA Olsson på gitarr, Thomas Haglund på fiol och Berra Karlsson på steel och på klaviatur Ola Söderberg. Husbandet kommer att kompa flera av artisterna. Vi har dessutom utökat lite på ljud och ljusfronten, säger Linda. Vi får ju också besök ändå från USA, som Smålands Countryklubb hjälpt oss att ordna. Annars är det i stort sett samma koncept som förra året med lite förbättringar här och där, fortsätter Linda. Förutom artister på stora scenen kommer även i år Raymond Mattiasson att värma upp alla gäster på tältscenen mellan akterna på stora scen, intervju och presentation av Raymond tillsammans med övriga artister och band kommer svip.se att stå för varje vecka fram till självaste dagen D.

Camilla Hammarbäck

Kringarrangemang

De populära Hudson Bay kommer åter att slå läger vid festivalområdet tillsammans med fler kringarrangemang och förhoppningsvis kommer också Gnu med pistolskytte. För barnen finns hoppborg, minigolf och ponnyridning, och för hela familjen finns utmärkta tillfällen att svalka sig med ett dopp i intilliggande Alkvettern. Förutom den utomordentliga musiken blir det även fler utställare och försäljare.

Countrymusik från USA, Danmark, Norge och Sverige

Till festivalens faktiska huvudnummer, nämligen banden som står för underhållningen. Country Festivalen i Lunedet har i år utökat även antalet artister och alldeles nyligen avslöjades också en joker. Under Country Festivalen i Lunedet kommer vi att få höra:

Raymond Mattiasson från Stockholm som är trubadur med en röst som liknar Waylon Jennings och som bjuder på humor blandat med gott och allsångsliknande material.

Trailerpark Idlers är från Norrköping och spelar country med inslag av bluegrass och gospel.

Hometown Marie består av ett gäng unga grabbar från Mariestad som bjuder på countrypop/rock.

Sun Trio är just en trio och kommer från Umeå, i september 2015 vann de Country-SM i rockabilly klassen.

Ottar ”Big Hand” Johansen firar 50-års jubileum och är en fantastisk countryartist från Norge som har ett förflutet som backhoppare.

Cina Samuelson är en rutinerad countrysångerska och låtskriverska som förutom vann Counrty-SM 1988, också jobbat tillsammans med bland andra Wanda Jackson, Rayburn Anothny och Charlie McCoy.

Rebekka Thornbech från Danmark kommer med sitt eget band och är aktuell med sin nya platta Wanderlust.

Max T Barnes är amerikanen från Hendersonville/Tennessee och är en suverän countryartist och låtskrivare.

Don Redmon är countrykillen från Finspång med den magiska rösten som skriver eget material och blev efter stor förfrågan årets joker under festivalen.

Samarbete med Alfred Nobel Hotell och Jacobssons Buss

Vi har ett samarbete med ett hotell i Karlskoga i år där man har rabatt på rummen när man besöker Country Festivalen, så det är ju jättekul och man behöver ju då inte campa. Dessutom kör även i år Jacobssons Buss mellan Degerfors, Karlskoga och Lunedet tur och retur och det är vi jättenöjda med säger Linda.


Hur blir vädret under festivalen?

Jo men det blir ju soligt och fint! Ha ha, kanske inte riktigt lika varmt som vi hade det förra året, vi hade ju typ 32 ͦ så vi tänkte att vi kör på 27 ͦ i år. Så att det blir lite lagom skrattar Linda!

Countryfestivalen i Lunedet bjuder alla barn under 18 år på fri entré i målsmans sällskap. Övernattningsmöjligheter finns fortfarande och kan bokas hos Lunedets Camping, men inga el-platser finns kvar, de tog slut samma dag som vi gick ut med att vi skulle köra festivalen i år igen.

Framöver kommer svip.se att presentera alla band och artister en och en med mer kul och intressant information om vem/vilka de är. Vi tackar Linda Dahl för lunchen och en trevlig pratstund.