Brittiska stjärnskottet Millie Turner

Reklam

Med sin smarta indiepop och unika röst har Millie Turner trollbundit såväl publik som kritiker med bland annat singlarna ”Swimming Pool” och ”Ride This Train”. Nu har hon släppt sin sju-låtars-EP ”Hide+Seek”.  Den 26 mars kommer Millie till Annexet i Stockholm då hon är support till Tove Lo på hennes Europaturné. 

Kommer du ifrån en musikerfamilj?

Nej, mina föräldrar spelar olika instrument, men jobbar inte med det. Min mor ville spela piano och jag har spelat piano ända sen jag var fem år gammal. Min storasyster spelar också piano. Vi brukade sjunga mycket tillsammans, men vi gjorde det aldrig professionellt. Så jag kan inte säga att jag kommer från en musikerfamilj.

Var det tidigt i ditt liv som du bestämde dig för att du ville bli en artist?

Nej det var för tre år sedan. Jag gjorde musik och gav ut den. Det var av typ en tillfällighet och sen började många höra av sig till mig och sa att jag hade en bra röst. Då började jag ta musicerandet mer seriöst.

Hände detta i samband med att du skulle lära dig spela gitarr?

Ja, jag ville lära mig spela gitarr och var över till min vän som skulle lära mig. Det slutade med att jag skrev en låt, Underwater.

Spelar du gitarr nu?

Nej. Det fick vara.

Du rör dig även i andra konstnärliga områden…

När det rör min karriär så gör jag det. Jag regisserar film, skapar konst och så jag gör mycket av mina illustrationer, målningar och liknande.

Man kan säga att du har ett finger med i allt som rör dig?

Jag försöker. Tycker det är viktigt att ha en balans mellan olika kreativa saker som du älskar att hålla på med. Jag skriver mycket och målar mycket. Det är olika sätt att uttrycka sig på.

Dina låtar har fått goda vitsord, sätter det press på dig att du måste fortsätta leverera?

Jag försöker att inte ha den pressen. Vill kunna göra vad jag vill utan att tänka på vad de kommer att tycka. Vad de än tycker så är det ok.

Du gör det du känner för?

Exakt. Jag gör det jag vill och värdesätter min egen åsikt mer än främlingars åsikter. Det vore ledsamt om man bara försökte göra vad andra vill höra.

När du skriver dina texter skriver du då utifrån dina egna erfarenheter?

Jag älskar storys om andra människor och hur de känt sig i olika situationer. Det är reflektioner över vad jag känner just då. Så det är väldigt personligt.

Har du några idoler som inspirerat dig?

Min mor, far, lillasyster, storasyster. (skratt) Musikaliskt är det nog mest Joni Mitchell.

Har du gått i nån sorts musikskola?

Nej. Hemma spelade jag piano och sjöng. Har dock studerat engelsk konst och musik.

Dina singlar har givits ut digitalt, men kan vi vänta oss något fysiskt framöver?

Jag skulle vilja ge ut ett album på vinyl. Definitivt i framtiden.

Vad skulle du vilja säga till dina svenska fans?

Fortsätt att inspireras!