A Tribute to Metal, en stark debut

Reklam

Det var länge sedan jag hörde en låt som fick mig att bli nyfiken på bandet bakom och dessutom vilja springa iväg för att köpa en hel platta. Visst det kommer ett och annat gäng då och då men sällan med den för mig klassiska metal/hårdrocken som i tanken får mig att åka tillbaka till mina egna glansdagar på 80 och 90-talet. Nu har just ett sådant band dykt upp och är det inte helt fantastiskt att majoriteten av medlemmarna kommer från Degerfors/Karlskoga!

Debutsingeln ”No More Tears” släpptes under 2016 och bandets andra starka singel ”A Tribute to Metal” med ”Borrowed Time” kom ut som en julklapp till bandmedlemmarna på självaste julafton. Bandet jag pratar om heter Metalomania och är ett gäng riktigt sköna musiker. Gitarristen Mathias Hellberg och sångaren Göran Edman startade bandet redan 2015.

Bakom trummorna hittar vi Marcus Nowak, som tidigare spelat med bland andra Lambretta, Da Buzz och Renegade Five, Göran Edman tillhör en av mina personliga favoritsångare och har frontat för Yngwie Malmsteen, John Norum och Talisman för att nämna några. Jimmy Lundin, också från Renegade Five spelar gitarr. På den kommande skivan spelar gitarristen och bandets grundare Mathias Hellberg även bas. Musiken är skriven av Mathias, Göran och Marcus tillsammans.

I början av mars är det tänkt att fullalbumet A Tribute to Metal ska finnas på köp diskarna. Plattan är inspelad i studion på Gymnasistgatan i Karlskoga där trummisen Marcus Nowak till vardags håller till. Gitarristen och bandets talesman för dagen Mathias Hellberg berättar att allt gått väldigt snabbt, men att materialet nu är färdigt för släpp. Svip.se har tjuvlyssnat på delar av Metalomanias kommande album som utlovar en god blandning av just 80, 90-tals metal med en modern tvist. Massor av gitarr, tuggande trummor och en sång som alltid när Göran Edman sjunger är helt galant!

Bandets andra singel ”A Tribute to Metal” finns ute på Spotify och på länken nedan kan du också lyssna!

https://open.spotify.com/album/49bakYdh5GnCUtXVw4Qnpq

Metalomania får fyra och en halv playknappar av fem möjliga och är de lika bra live som i studion så har de absolut fem playknappar från Svip.se