Välkomna till Motorsportveckan, hälsar en stolt sponsor

Reklam

Karlskoga och motorsport har gått hand i hand sedan 50-talet, framförallt tack vare Karlskoga Motorstadion och Kanonloppet som lockat motorintresserade från hela världen. Numer har Karlskoga kommun i sin förnyelseambition tagit vara på motortraditionen och genomför Karlskoga Motorsportvecka för fjärde året i rad. Den 15-19 juni är det åter dags för detta härliga arrangemang med bland annat; Jetski, traktorpulling, flyguppvisningar, banracing och mycket mer, allt detta på flera arenor runt om i Karlskoga.

Ett flertal av disciplinerna har SM-status och på Karlskoga Motorstadion avgörs enligt tradition Velodromloppet med cirka 300 klassiska tävlingsbilar på startlinjen. En annan populär area är flyget, där både Dragracing och MonsterRace avgjorts inför storpublik. I år fokuseras det på flyg och flyguppvisningar i samband med ett fly-in tillsammans med traktorpulling tävlingar. Nere vid Näset arrangerar under lördagen StreetFreaks en stor bilutställning med flera hundra amerikanska bilar som alla tävlar i ett antal utställningsklasser. Den vackra sjön Möckeln och dess stränder har visat sig vara en fantastisk arena för Jetski och där arrangeras SM för fjäre gången i Karlskoga. Här får publiken närkontakt med ekipagen som susar fram över vattnet och bjuds samtidigt på uppvisningar och prova-på aktiviteter.

Skateboard och innebandytävlingar hålls på området Oasen, också nere vid sjön. En häftig arena för de yngre besökarna! Förutom alla tävlingar finns andra upplevelser i form av utställningar, uppvisningar och försäljning, hela arrangemanget knyts samman av Karlskogafesten i centrala Karlskoga, där man under torsdagen kan äta och dricka gott tillsammans med underhållning från stora scenen.

Välkomna till Motorsportveckan 15-19 juni i Karlskoga!