Patrik Flodin och Brings Racing knep pallplats i sista sekund!

Patrikskrikeravglädje

Efter en fantastisk helg på Solvalla kan vi nu konstatera att rallycrossdebutanten Patrik Flodin körde sig ända fram till en tredje plats i SM-tabellen. Det har varit både upp och ner för Brings Racing under säsongen. Mycket materialproblem, så kallade barnsjukdomar som inte riktigt velat ge Brings Racing turen med sig. Naturligtvis har det inte bara varit motgångar, vi får inte glömma att Flodin och teamet vann i Strängnäs. Strax efter lunch byttes avgassystemet ut efter en läcka och lagom till semifinalen var både bilen och Patrik i toppskick. Flodin körde som om livet stod på spel. Vilket lönade sig rejält! Grattis Patrik och Brings Racing!!

En tredje plats i finalen 20140906_145015räckte för att Kevin Hansen skulle kunna knipa första platsen i totalen tätt följd av Kevin Eriksson. Flodin trea och Linus Leise på fjärde. Richard Göransson fick nöja sig med en femte plats till slut.

I STCC:n var det fortsatt Thed Björks dag, hela dagen! Thed tog med sig 60p från Solvalla och leder nu med 31p inför finalen på Mantorp.
I Race 1 vann Andreas Wernersson, Mattias Andersson var tvåa och Linus Ohlsson kom trea. Thed Björk hamnade här på en femte plats. Racet i sig var väldigt 20140906_145033dramatiskt med krascher på löpande band. Emma Kimiläinen tuppade troligen av i en av smällarna och det såg ut som gasen hängt sig då bilen snurrade runt och fortsatte att krocka in i övriga bilar. Tillslut bröt Emma, Daniel Haglöf, Richard Göransson och Erik Jonsson (alla mår bra).
Matte “Bygglov” Karlsson hade en lyckad debut i WCR/BMW Dealer Team och slutade här som sjua. Janne “Flash” Nilsson hade fortsatt ingen lycka i sin comeback och körde sig bara till en åttonde plats. Prins Carl Philip Bernadotte slutade som tia och Ekblom kom sist.

Race 2 Vann Björk och på andra plats Philip Forsman, på tredje plats Richard Göransson tätt följd av Ekblom. Fredrik Larsson hade en urusel helg och kom in som femte. Matte “Bygglov” Karlsson körde in som åttonde bil och “Flashen” bröt.

I Supercar-klassen vann Sebastian Eriksson tre sekunder före Daniel Holten, Robin Larsson lutade som trea och Johan Kristoffersson fick tyvärr bryta. Han var riktigt besviken eftersom han därmed förlorade chansen att ta hem mästerskapet och andraplatsen i tabellen. I den här klassen såg vi också den rutinerade Per Eklund som rörde om bland de yngre!

Rallycross säsongen är nu över för i år och det har som sagt varit massor av spänning, både på och utanför banorna. Svip.se vill passa på att tacka Brings Racing med Bengt “Becke” Bring som ägare och chef, frun Shirley Bring för all gästvänlighet, teamet och Patrik för att vi har fått följa med under tävlingarna och haft möjligheten att känna på pulsen i depån och på banorna.