Klass-2 varning på Ring Knutstorp

Reklam

bilitrailerStora delar av vårt avlånga land är drabbade av översvämningar och störtregn. En klass-2 varning ligger för Knutstorp och Bring’s Racing ställer sig frågan: Regndäck eller slicks…
I rallycrossen finns en regel för enhetsdäck, vilket innebär att alla tävlande kör på samma typ av däck (Yokohama), undantaget är regndäcken som är fria. I regel är det dock bättre fäste på slicksen, frågan om vad som blir bäst återstår att se under fredagens tester som börjar KL 14:15.

Svipchatt med Patrik Flodin som i skrivande stund sitter fast i bilköer i Stockholm…

patrikDet har varit ett långt uppehåll, hur har du spenderat din tid?

Ja, med lite sommarlov eller vad man ska kalla det, men vi har varit ute och tränat lite granna och testat för att förhoppningsvis hitta mer fart tills den här tävlingen. Jag tycker också att vi har hittat farten, det har inte riktigt varit rätt ute när vi va nu under den senaste tävlingen i Höljes.

Jag förstår att du är revanschsugen, finns det inte risk för att du blir övertänd?
Nejdå, det är det då inte, utan det ska gå bra, jag brukar inte bli övertänd så lätt
så det ska gå bra.

De har utfärdat en klass-2 varning över Knutstorp, hur skulle eventuellt regnande påverka planering av körningen?

Om det skulle bli så, så är det bara till fördel, där är vi liksom betydligt säkrare… det blir mera liksom rallyåkande då, mera halkigt och sladdrigt så för min del är det en fördel.

Hur tänker du, regndäck eller slicks?

Ja, då, det är ju regndäck, då står jag med öppna armar och tar emot om det skulle kunna regna…

Hur laddar du inför en tävling?

Jag har inte något speciellt vis, utan det brukar bara vara, vi är mycket i garaget och kollar flera gånger och försöker, ja förbereda oss där med bilen, så inget annat vis utan det är bilen som har fokus.

Du har nyligen fyllt 30 år och ska i dagarna bli pappa för första gången, var har du ditt fokus?
Jaa, jodå fokus har jag nog kvar, men det är mycket som händer nu, det bir spännande. Dels är vi här nere och tävlar nu, sen har jag ju nyss fyllt år och så kan det komma en unge också, så kan det ju bli spännande…

Sista frågan Patrik så du kan köra hit i lugn och ro, vilken var den första LP-skivan du köpte?

OJ… Nej dä kom jag int ihåg, faktiskt… det har jag ingen aning om, men dä ä väl, dä skulle kunna vara Ronny & Ragge, men jag kommer inte ihåg, men det skulle kunna vara det…

Det är uppenbarligen så att vädergudarna kommer att ha en stor del i resultatet här på Ring Knutstorp denna helg. Nu under tidig kväll har solen kommit tillsammans med tältbyggare och de flesta tävlande. Svip.se ser fram emot att dela morgondagen med er där ute!

ÅJ_liten