Jaguar firar sin historia

Reklam

På Paris Motorshow firas historien, nutiden och framtiden vid Jaguar Land Rovers utställningsmonter. Särskilt 50-årsjubiléet för Jaguar XJ går inte obemärkt förbi.
Jaguar Land Rover fortsätter firandet av flera viktiga händelser när Paris Motorshow slår upp dörrarna 2 oktober.Här finns något för fansen av både Jaguar og Land Rover.
Bland annat möjligheten att se ett uttryckningsfordon i Discovery-version på nära håll. En bil som kommer att tas i bruk av Röda Korset i Österrike. Denna unika bil presenteras sida vid sida med Range Rover SV Coupé och Land Rover Series I.
Den speciella Discovery-versionen är inspirerad av originalmodellen Project Hero concept car och är resultatet av 18 måneders samarbete mellan Land Rover och det österrikiska Röda Korset. Detta fordon kommer att vara utrustad med avancerad kommunikationsutrustning, bland annat en stor drönare, och kommer att fungera som ett mobilt center från vilket man ska kunna leda och koordinera räddningsoperationer. Land Rover har stöttat Röda Korset sedan 1954
Jaguar-fansen får här tillfälle att jämföra den senaste versionen av XJ50 med originalet från 1968 – Serie 1 XJ6, som åter hamnar i rampljuset så här 50 år efter debuten.
En helt unik konvoj av Jaguar XJ-bilar som både representerar historien och nutiden kommer att köra rutten från Jaguar Castle Bromwich-fabriken i England till Paris Motorshow för att medverka vid firandet av XJ-modellens 50-årsjubileum.