Sex, drugs and rock´n´roll?

Reklam

Nästan i alla fall. Batch nr tre, Gin och In Flames. 

Med sin signaturgin Batch 1 och Batch 2 tog In Flames mötet mellan artisteri och dryckeshantverk till nya höjder. Innovativt tänkande, gränslöst skapande och fingertoppskänsla i varje kryddval gav såväl ginfreaks som bandets fans något att fascineras och njuta av.

Med Batch 3: Green Tea & Bergamot fortsätter In Flames utforska nya stigar inom ginens värld. Med inspiration från såväl grönt som svart té (bergamott är den huvudsakliga kryddan i Earl Grey) presenterar de en gin med en smakvärld som utmanar och belönar såväl doft som smaksinne.
Denna gång har bandets karismatiske vinylsamlande gitarrist Niclas Engelin varit delaktig i skapandet. Även om han inte har erfarenheten av liknande sammanhang har han inspirerats av och tagit lärdom från tidigare utgivningar, med målet att hitta en helt egen vinkling på sin gin.

-Jag kan villigt erkänna att jag är en novis i de här sammanhangen, skrattar Niclas. Men det har varit en fantastisk resa att lära sig hur de olika smakerna sitter ihop och hur man kan få fram nya varianter genom att släppa de gamla vanliga tankessätten. Nu hoppas jag att fansen uppskattar Batch 3: Green Tea & Bergamot lika mycket som jag har älskat att göra den.

Yvonne Wener, business manager på Brands For Fans: -Det har varit otroligt givande att arbeta med In Flames med sina innovativa och uppskattade ginsläpp. Med Batch 3 har Niclas fått lära sig hantverket med smak och kryddning och tagit sig an uppgiften med stor entusiasm. Att flaskorna säljer slut vittnar om att det här är en gin som går hem hos både bandets fans som hos de mer kräsna dryckeskonnässörerna.
Återigen i begränsad upplaga släpps In Flames Signature Craft Gin No 13 Batch 3: Green Tea & Bergamot i 2300 flaskor den 16 April. Priset är 559 Sek.

Om In Flames Signature Craft Gin No 13 Batch 3:
I den tredje upplagan av In Flames Signature Craft Gin No 13, denna gång signerad Niclas Engelin, har grunden varit samma vinnande koncept, gin baserad på enbär, koriander, citronskal, kanel, kardemumma och fläderblommor. Det gröna teet är en klassisk Japansk Sencha av hög kvalitet, Sencha Satsuma, har macererat för sig och sedan destillerats. Efter det har ginen varsamt slutmonterats tillsammans med master blender Daniel Henriksson.

Doften är kryddig, med tydliga inslag av enbär och grönt te, uppbackad av citrustoner från bergamott. Smaken är komplex med kryddighet från enbär och fina kompletterande aromer av både grönt te och bergamott.
Denna Signature Craft gin står absolut för sig själv på egna ben, men blandas också med fördel med riktigt bra kvalitetstonic.