Så lyckas du med tändningen av din kolgrill!

Att lyckas med tändningen är avgörande när du ska imponera på familj och vänner med saftiga stekar, krispiga grönsaker och luftiga bröd från kolgrillen. Börja med att tända grillen i god tid innan det suger för mycket i tarmen.

Så gör du:

1) Häll önskad mängd briketter i skorstenständaren.

2) Lägg 2–3 tändkuber på brikettgallret och tänd dem.

3) Ställ skorstenständaren på brikettgallret över tändkuberna.

4) Briketterna är klara när flammorna når upp över dem. I det här stadiet är de hetaste av dem täckta av ett tunt lager aska. Det tar 20–40 minuter, beroende på hur många och vilken typ av briketter du använder.

5) Ta på grillhandskar och häll försiktigt över briketterna på brikettgallret enligt önskad grillmetod.

6) När briketterna ligger mitt i grillen med maten över lägger du locket på grillen. Det är nämligen så du grillar i en brikettgrill … med locket på!