Kaffe i fast form

Reklam

Du är sugen på en kopp kaffe, men har ingen att tillgå?
Eller – du gillar kaffe men blir lite jittrig av koffeinet och får svårt att sova eller blir dålig i magen?
Du är ute och åker bil och är trött och sugen på en kopp kaffe, men närmaste fik ligger flera mil bort.
Du behöver koncentrera dig på något under flera timmar.
Nu finns det en lösning. Coffee Pixels – kaffe i fast form!
Ett riktigt välsmakande kaffe i fast form som du kan ha med dig vart du än går. Varje kaka innehåller lika mycket koffein som en espresso (50 mg), vilket gör att den fungerar perfekt när en kopp kaffe inte finns tillgänglig. Dessutom billigare och mycket nyttigare än en kopp kaffe på stan.
Skillnaden är att koffeinet absorberas långsammare än från drick-kaffe. Det resulterar i en mer mild och långvarig koffeinboost. Vteenskapligt kallas detta “Koffein mikro-dosering” och när den jämförs med andra källor, har den bevisats ha den mest optimala effekten på vår kognitiva prestanda.
Coffee Pixels Cascara är gjord på ekologiska kaffebönor tillsammans med själva kaffefrukten, en riktig superfrukt som kallas cascara (skal på spanska) som omger bönan. Eftersom hela kaffebäret används kommer heller inget till spillo i produktionen. Det är mycket som kastas bort vid vanlig kaffeodling. Och det mest nyttiga dessutom. Det är inte bara en superfrukt för dig, den är också miljövänlig – Dubbel vinst! Och istället för en kaffe to-go med plastmugg som slänges så kan man ta en kaffekaka.
Kaffet bryggs inte, det är 100% kaffeböna och fruktkött, inga extrakt. Det är också därför Coffee Pixels innehåller nästan 20% kostfiber (2 g) – perfekt prebiotika för vår tarmhälsa.
De ekologiska kaffebönorna kommer från vilda skogar i Etiopien på 1350-1550 m höjd och är noggrant utvalda. Detta är mer än fairtrade, då de mycket skickliga arbetarna får marknadspris.

Kaffe är bra!
Kaffebönor och cascara är extremt rika på antioxidanter och polyfenoler. Cascaran (kaffefrukten) är faktiskt det mest antioxidantrika bäret i världen, långt mer än grönt te och blåbär. Även kaffe är starkt antioxidant och ameriknarna får den mesta antioxidanta med kaffet. Man mäter den antioxidanta effekten med vad som kallas ORAC.
Cascara 343 00 ORAC
Blåbär 2400 ORAC
Studier har visat att de har en direkt positiv effekt på vår mentala och fysiska prestanda. I kombination med de goda fetterna i kakaosmöret, kan dessa antioxidanter absorberas mycket mer effektivt. Koffeinet absorberas långsammare och ger långvarig energi, utan det vanliga kaffets upp-och-ner.