Reklam

Är du en av alla som gillar starka, heta smakupplevelser kanske du har provat godis från danska Chili Klaus. Dessa små kulor av lakrits och choklad är kryddade med chili. Chili med namn Carolina Reaper. Och det känns även om det bara är 2% i blandningen. Efter att ha haft dem i nyporna ska man undvika att klia sig i ögonen. Det svider!!

Foto: Jörgen Fredriksson

California Reaper har för tillfället rekord i styrka, hela 1,57 millioner Scoville. Att jämföra med Tabasco som ligger mellan 2,500 och 5,000 på Scoville skalan. Men nu kommer nåt ännu hetare, Dragons Breath. På denna chilisort har man mätt upp 2,48 Scoville. Nu väntar man bara på att få med rekordet i Guiness Rekordbok.

Törs man äta den?

Då man blev tårögd av Carolina Reaper, kan man råka ut för en anafylaktisk chock av Dragons Breath. Vilket är en akut allergisk reaktion som kan vara livshotande om inte behandling sätts in snabbt. Personer som haft den i munnen utan att svälja den säger sig ha fått en förlamning i munnen som hållit i sig i två dagar.

Foto: pixabay.com

Vad ska man ha den till?

Oljan från Dragons Breath är så stark att man kan använda den som bedövningsmedel. Fördelar med detta är att det är ett förhållandevis billigt bedövningsmedel och att de kan fungera på personer som är allergiska mot idag förekommande bedövningsmedel.