Konstriket (recension)

Reklam

Eva Dillner är en konstnär och författare som under 2014 gav ut boken Konstriket. Boken är en välskriven “handbok” för konstnärer som är på uppgång eller som redan är aktiva inom kulturens breda bana. Boken är hennes sjunde men bara den tredje som hon skriver på svenska. Eva har tillbringat större delen av sitt liv utomlands och figurerar ofta i media både i och utanför Sverige.

Eva skriver på ett enkelt sätt som går att förstå om upphovsrätter, offentliga upphandlingar, hur man presenterar sig själv som konstnär och mycket andra bra saker att veta som konstnär.

“Upphovsrätten följer konstnären, inte verket. Upphovsrätten gäller hela ditt liv och 70 år efter din död…” Eva är en själ som brinner för sitt yrke och sannerligen vill att fler ska känna till sina rättigheter som konstnär, hon ger också många bra tips till hur man tar sig fram på den snåriga vägen till framgång. Vilket hon absolut lyckats med i boken.

Vore jag den här typen av konstnär, skulle jag verkligen uppskatta Evas bidrag med boken Konstriket. En lättläst och noggrann skriven handbok är vad den är. Fantastiskt bra att ha helt enkelt!

Tre playknappar av fem möjliga.