Superettan drar igång efter uppehållet

Reklam

Femton omgångar av Superettans trettio är nu spelade och sommaruppehållet för spelarna är avklarat. Nästa helg drar Sveriges näst högsta serie igång igen men innan dess spelas det träningsmatcher för att få upp spelarnas nivå och ork för att kunna prestera på bästa sätt.

Foto: Kjell Norlin

I lördags spelade Degerfors IF en träningsmatch mot seriekonkurrenterna Norrby IF, DIF:s huvudtränare Stefan Jacobsson tog tillfället i akt att lufta alla spelare i truppen och testade två olika uppställningar, under den första halvleken såg vi en tre, fyra, tre uppställning och under den andra halvan av matchen en tre, fem, två. Trots att det var riktigt roligt att se de spelare som varit skadade under en lång tid vara tillbaka igen, så kändes inte laget riktigt redo för match. Efter matchen som Degerfors förlorade med 0-2 sa Jacobsson; det hade kunnat se lite vassare ut men samtidigt så vet jag ju att vi drog igång i måndags efter uppehållet och det tar ett tag innan man kommer upp i rätt nivå igen och vi har ytterligare tolv, tretton dagar på oss innan vi ska in i fullt allvar så att jag är inte orolig på det sättet.

Foto: Åsa Holmstrand

Att Norrby vann med 0-2 under träningsmatchen, är inget att oroa sig över som Stefan själv säger och då med tanke på att Jacobsson ville få en genomkörare på hela truppen och laguppställningen inte var den samma som startelvan under seriespel. Men det känns inte som det riktigt vill sig för Degerfors ännu, de har spelat oerhört bra under första halvlek i nära nog alla femton seriematcher hittills men någonstans under andra halvlek så händer det något, laget pressas ner i eget straffområde och blir stillastående och utan kraft att fortsätta framåt. Vi kan bara hoppas på att tränartrion Jacobsson, Holmberg och Solberg har en lösning fram tills den 31 juli då Degerfors möter Halmstad borta på Örjans Vall med avspark klockan 19:00.

Degerfors sportchef Patrik Werner har ändå lyckats bra med rekryteringen av nya spelare inför årets upplaga av Superettan på pappret. I mål har vi den Kroatiske, unga Dario Miskic som kom till Degerfors redan under den förra säsongen och som har vuxit för varje match, han kommer att bli en fantastisk målvakt. Som andremålvakt rekryterades Ismael Diawara, en Örebrobördig kille med samma längd och räckvidd som sin Kroatiske kollega. Diawara stod i mål under ett par matcher på försäsongen men har inte fått en match sedan dess, förrän nu i träningsmatchen mot Norrby, där han dock släppte in två mål. Det kan inte vara lätt att fylla målet efter Jesse Öst som var en av Superettans bästa målvakter förra året. Framför mål i backlinjen har vi den mest intressanta rekryteringen i min mening; Oliver Ekroth. En stabil och flexibel mittback som också har gjort två mål under serien och med en vinnarskalle utan dess like.

Foto: Thomas Holmstrand

På vänster vinge hittar vi Kevin Wright, engelskmannen från Chelsea. En enorm talang som dribblar med en ”fastklistrad” boll och är snabb som en vessla. En fin komplettering till Norrköpingslånet Erik Lindell och den egna produkten Oliver Nilsson som huserar på höger vingposition. På mittfältet, Christos Gravius inlånad från AIK, också en ung talang med massor energi och fina inlägg framåt som bidrar med väldigt mycket snygg fotboll. En spelare som blir intressant att följa i framtiden. Andreas Jenrarp, Joel Daniel, Alan Asaad, Erik Björndahl och Viktor Götesson är också intressanta nyförvärv för säsongen som vi återkommer till.

Nu återstår det att se hur Stefan Jacobsson kombinerar laget till nästa träningsmatch som är redan nu på tisdag och då på Stora Valla. Degerfors IF möter Div 2 laget FBK Karlstad och med ett rödvitt hjärta ser vi fram emot en härlig match med rolig fotboll och gärna en vinst för hemmalaget!