Potatis- och karljohanpytt (recept)

undefinedDet är gott om karljohanssvamp ute i skogen och att tillaga dessa delikatesser med vår älskade ”knöl” blir gudomligt. Är det svårt att få tag i karljohanssvamp går det utmärkt att ta skogschampinjoner i stället. Med en rå äggula till blir det en god lunchrätt.

Potatis- och karljohanpytt
4 portioner

800 g       potatis välj egen favoritsort, går bra med
både färsk eller höst-/vinterpotatis
800 g       karljohanssvamp eller skogschampinjoner
1 st          röd lök
10 cm      purjolök
4 st          äggula
2 msk      rapsolja
1 msk      smör
salt, peppar och persilja

Tillagning
1.   Skala och dela potatisen i bitar. Stek dem i 1 msk olja ca 20 minuter tills de är genomstekta och lite krispiga.
2.   Rensa och dela svampen i bitar. Stek i 1 msk olja ca 10 minuter, blanda ner svampen med potatisen.
3.   Skala och skiva löken, skiva purjolöken i tunna skivor, stek i 1 msk smör ca 5 minuter tills det är fint rostat.
4.   Lägg upp pytten på tallrik, toppa med löken, lite persilja samt en rå äggula.