Ett läckert lammrecept

Reklam

Lamm med timjansky och persiljepotatismos

ca 50 g lammytterfilé

1 potatis

1 skvätt mjölk

1 litet knippe finhackad och sköljd persilja

1 tesked olja

1 bit paprika

Timjan

Hacka lammytterfilén i små bitar och stek försiktigt i lite olja, gärna i en gjutjärnspanna för att öka järninnehållet i maten. Krydda med lite timjan (om du vill). Ta ur köttet ur pannan och vispa ner lite vatten för att få en sky.

Skala och hacka potatisen i tärningar och koka. Stek eller koka samtidigt paprikan varm och mjuk, mixa med en stavmixer eller i beredare. Mosa potatisen med gaffel (alternativt mixa med en stavmixer eller i beredare) tillsammans med lite mjölk och olja. Blanda i lite finhackad persilja i potatismoset. Lägg upp persiljepotatismoset på en vacker tallrik och servera tillsammans med lammet och paprikan. Slå lite timjansky över köttet.

 

Tips till vuxna!

För att få en lite mer vuxen smak rekommenderar jag att ni till er själva skalar och skär rotfrukter i bitar, lägger ner i en ugnsfast form/långpanna som smorts in med olja.

Blanda olja med finhackad färsk eller torkad timjan, häll över rotfrukterna och blanda om. Salta och peppra efter önskemål och sätt in i ugnen i ca 200°C. Mängden rotfrukter avgör tiden i ugnen, ca 30–40 minuter.

Recepten i appen är enkla att öka eller fördubbla och tillaga i större portioner så att hela familjen kan njuta av maten!

Snart påsk! Ett härligt tillfälle att umgås, äta gott och fylla på med ny, positiv energi! Låt lilla Gostrollet njuta av detta recept på lamm, som enkelt kan skalas upp till hela familjen.

 

Bon appétit!