En flippad påsk med Virtuous Vodka

Reklam

undefinedPåsken är äggets tid, och det firar Virtuous Vodka med en nykomponerad drink – The Virtuous Flip. Bakom drinken står Virtuous Vodkas egen Jimmy Saegebrecht, som till vardags blandar drinkar på Lydmars och arbetar med Virtuous Vodka på Virtuous Spirits.

Drinken är en flip, som har sitt ursprung redan i 1600-talet. Så här säger Jimmy Saegebrecht om drinken:

– Flipen är en riktigt klassik drinksort, som fått något av en renässans. Genom åren har drinkens ingredienser förändrats, men den passar så bra till påsk för att det är en äggbaserad drink. Resultatet denna gången är en riktigt rund och god vaniljdrink som får bett av chili och en aning kardemumma, säger Jimmy Saegebrecht.

Claes Stenmark, grundare av Virtuous Vodka vill passa på att hälsa alla en glad påsk.

– För Virtuous Vodka är påsken en perfekt högtid. Virtuous Vodka handlar om äkta smak på ekologiska råvaror, och just nu vill vi slå ett slag för Virtuous Vanilla, säger Claes Stenmark, grundare av Virtuous Vodka.

För den som inte är van vid att blanda drinkar och inte vill ta risken att svabba ner köket med The Virtuous Flip har Claes Stenmark tagit fram drinken Vanilla Must, som kommer att bli en höjdare under våren.

– Blanda två delar äppelmust och en del Virtuous Vodka Vanilla direkt i ett glas, i med en isbit och ut i eftermiddagssolen. Se bara till att använda en riktigt bra must eller pressa din egen – det förtjänar faktiskt vår vodka, tipsar Claes Stenmark, grundare av Virtuous Vodka.

The Virtuous Flip

  • Virtuous Vodka Vanilla 3,5 cl
  • Virtuous Vodka Chili   0,5 cl
  • Px sherry        1,5 cl (eller en annan söt sherry)
  • Äggula            1st
  • Sockerlag      1cl
  • Kardemummafrön 4 st

Häll alla ingredienser i en shaker, skaka för att lösa upp gulan och blanda smakerna. Lägg i en stor isbit eller flera mindre, skaka ordentligt. Servera genom att sila upp över en stor isbit i ett rocksglas. Avnjut… 

Tips

(Stor is) frys vatten i plastförpackning, hacka/såga upp till önskad storlek

(Sockerlag) koka upp 1,5 dl vatten, lös upp 3 dl socker i vattnet. Låt svalna och häll upp i valfri flaska och tillslut.

Vanilla Must

  • Virtuous Vodka Vanilla 4 cl
  • Äppelmust 8 cl

Blanda i ett glas och tillsätt en isbit om du önskar.