Företagsprofilen Ingrid Heghammar har en vision att föra sin kunskap vidare

Reklam

Ingrid Heghammar arbetar med friskvård och ger dig möjlighet att boka tid för bland annat massagebehandlingar. Det som skiljer sig från de flesta andra behandlingar på marknaden är att Ingrid jobbar på känsla för att nå ett samspel mellan kropp och själ, istället för att enbart fokusera på dina trötta axlar eller din onda nacke. Hon har dessutom en fantastisk förmåga att sätta fingret på det som är väsentligt för dig som individ, vilket i dagens samhälle lätt glöms bort.

Hos Ingrid på Resarö finns också möjligheten till coaching i personlig utveckling. Här läggs fokus på förändringar du själv vill uppnå. Det handlar inte på något sätt om att ge goda råd, utan snarare att ställa de rätta frågorna vilket resulterar i att du vågar möta dig själv för att frigöra din potential.

Formell och reell kompetens

Det råder inga tvivel om att Ingrid har den rätta kompetensen, hon har utbildning i klassisk massage, kroppsharmoni och taktilmassage. Kroppspsykoterapi, självanalys och en grupphandledarutbildning på systemisk och salutogen grund, hon har gått flera kurser i personlig utveckling som resulterade i arbete som behandlingsassistent på en kursgård, tillsammans med MI (motiverande samtal) utbildning på Humanova i Stockholm.

Vägen till det egna företaget har dock inte varit helt spikrak. Ingrid började sina tonår som lovande musiker och låtskrivare och tillbringade nästan all sin tid på skivbolaget MNV i Vaxholm där hon gjorde demotejper och var med när flera stora namn gjorde inspelningar och körade på dessa. Hennes talang genererade i många livespelningar under 70-talet på bland annat hos Git Magnusson på Mosebacke i Stockholm tillsammans med flera andra konstnärliga talanger så som Cornelius Vreeswijk, Evert Ljusberg och Fred Åkerström. På eget initiativ satte hon upp en revy med ungdomar i riskzonen ute i Vaxholm. Ingrid spelade och skrev också musik tillsammans med Vaxholms konstnären Anders Magnusson där de under 80-talet gjorde succé på Vaxholms visfestival.

Förutom musiker och konstnär arbetade Ingrid också i 25 år som vårdbiträde och de senaste 10 åren som samordnare. Med sin unika förmåga att se människan fick hon en roll inom vårdyrket, ett uppdrag från socialkontoret där hon mötte individer som mådde oerhört dåligt och som ingen annan “rådde” på, däribland också under möten med svårhanterade ungdomar. För det var de här människorna som Ingrid nådde längst med.

En ödmjuk kvinna med skinn på näsan

Hon ser sig själv som ett bevis för att man kan förändra sitt beteende till det bättre trots en brokig bakgrund och vill nu med det egna företaget föra vidare en del av det hon själv fått lära sig på ett enkelt sätt. Att hon tidigare i livet hamnade i dikeskanten som hon själv beskriver det, visar bara på att hon har skinn på näsan och är ödmjuk. Ingrid ser positivt på människor och livet, ingenting är omöjligt. – Hon tog till exempel nyligen körkort. Som en extra krydda berättar Ingrid att hon är i färd med att skriva sin första bok, som har arbetsnamnet “Bakom lyckta dörrar”, spännande tycker svip.se.

Det är på Resarö i Vaxholm som vi finner hennes vackra loftlokal, här inne vilar ett enormt lugn och en form av andlighet infinner sig. Ingrid Heghammar är en modig kvinna som vågat lyssna till sin kropp och själ och som nu med det egna företaget IH Friskvård finns tillgänglig för allmänheten att nyttja hennes klokhet och vårdande behandlingar för både kropp och själ. Varmt Välkomna till Ingrid Heghammar på ljuvliga Resarö.