Världens första ihoprullbara TV

Har du nån gång känt för att gömma TV:n? Kanske var en känsla som slog en lite oftare när man hade en tjocktv.

Hur som helst, med LGs nya och världens första ihoprullbara OLED-TV, LG SIGNATURE OLED TV R (modell 65R9), har det blivit möjligt.  Med sin ihoprullbara TV vars bildskärm går att ”trolla bort” ur rummet. Den nya TV:n frigör användare att inreda sitt hem på ett sätt som inte längre behöver reservera plats för en TV. Dock blir det en sockel kvar att möblera.

På bilden ovan kan ni se de tre visningslägen som går att välja emellan.
Full View är som namnet antyder det TV-formatet vi alla är vana vid.
Line View gör att skärmen bara delvis rullas upp för funktioner som inte kräver hela TV-skärmen. I Line View kan användarna välja bland funktioner som Clock, Frame, Mood, Music och Home Dashboard. I Clock-läge visas både tid och väder stilrent och i Frame-läget går det att njuta av familjefotografier som kan delas direkt från en smartphone. Mood-läget ger en ambient atmosfär i rummet för att skapa en harmonisk omgivning.
I Zero View är hela 65 tum av skärmen ihoprullad i basen. Då kan kan ägarna ändå njuta av musik och annat ljudinnehåll som från ett 4.2-ljudsystem på 100W med Dolby Atmos.

Hur känslig den är om man sätter sig på den sägs ej, men beroende på var i rummet man placerar den så kan den nog vara inbjudande att slå ner ändan på.

Den har dock premiumkänsla med sitt hölje i borstat aluminium som är designat av Kvadrat of Denmark.

Posted in Jörgen Fredriksson, tb, Teknik.