Ny världsmästare i Timbersports

Laurence O’Toole från Australien kan numera kora sig som världsmästare i Timbersports. Australiensaren kammade hem förstaplatsen under tävlingarna i Liverpool efter en riktigt spännande tävlingskväll med flera nya personliga rekord. Svenske Pontus Skye tog sig hela vägen till en niondeplats och är nu bland de topp 10 bästa atleterna i världen.
Pontus Skye genomförde ikväll sin första VM-final någonsin. Efter att ha genomfört bra tider i de tre första grenarna Standing Block Chop, Stock Saw och Underhand Chop kan han titulera sig som den nionde bästa atleten i världen och femte bästa i Europa. I Underhand Chop slipade Pontus sitt tidigare svenska och nordiska rekord med hela 4 sekunder, det nya rekordet lyder 17,62 sekunder. Trots en niondeplats är Pontus nöjd med sin prestation och ser fram emot nästa tävlingssäsong.
– Jag gjorde det som jag planerat genom att matcha mina tider från nordiska mästerskapet i juni. Sedan satte jag ett nytt rekord i Standing Block Chop och det kändes riktigt bra. Nu satsar jag på nästa säsong och fortsätta träna stenhårt och komma ännu bättre i form, kommenterar Pontus Skye.

Ny världsmästare

Innan kvällen låg många förväntningar på att Timbersports-legendaren och regerande titelhållaren Jason Wynyard skulle ta titeln som tiofaldig världsmästare, men det höll inte hela vägen. I början av kvällen såg det däremot ut som stjärnskottet Nathan Cumberland, 22-åringen från Kanada, skulle kamma hem titeln. Men i grenarna där erfarenhet spelar stor roll tog den 35-årige australiensaren Laurence O’Toole över ledningen och säkrade vinsten. I sitt tacktal hyllade han sina amerikanska träningskompisar.
– Det har varit en tuff dag men det känns väldigt bra att vinna. Jag har tränat hela året och en stor del i USA och jag är väldigt tacksam för all hjälp jag har fått som har lett mig hit, sade en glad Laurence O’Toole.

Rekordkväll

Totalt sattes det hela 16 nya personliga rekord under kvällen varav Pontus Skyes rekord i Standing Block Chop var ett. Den som stod för flest antal var australiensaren och den nya världsmästaren Laurence O’Toole med nya rekord i samtliga grenar. Kvällen bjöd även på ett nytt världsrekord. Amerikanske Matt Cogar imponerade i sin prestigegren Standing Block Chop när han slog det gamla rekordet med över en sekund till 11,03 sekunder. Den tidigare världsrekordhållaren Jason Wynyard fick känna sig besegrad i samma gren av amerikanaren.

Resultat individuella VM i Timbersports 2018
1. Laurence O’Toole, Australien
2. Matthew Cogar, USA
3. Martin Komarek, Tjeckien
4. Robert Ebner, Tyskland
5. Nathan Cumberland, Kanada
6. Jason Wynyard, Nya Zeeland
7. Arkadiuzs Drozdek, Polen
8. Christophe Geissler, Schweiz
9. Pontus Skye, Sverige
10. Paolo Vicenzi, Italien
11. Elgan Pugh, Storbritannien
12. Koen Martens, Belgien

 

Posted in Sport.