Stray Cats aktuella igen

Hur firar man sitt bands 40-års jubileum på bästa sätt? Medlemmarna i the Stray Cats valde att släppa en ny platta med namnet 40. Det är deras första album på hela 26 år.  Och lita på att den innehåller den sortens rock´n´roll som originalmedlemmarna, Brian Setzer (gitarr, sång), Lee Rocker (bas, sång) och Slim Jim Phantom (trummor, sång),  gett oss under åren.
Så här säger de själva:

Brian Setzer: “Man måste förstå hur unika The Stray Cats är. Jag spelar på en gammal halvakustisk gitarr, Jim spelar på två eller tre trummor och Lee Rocker lirar på en ståbas. Jag får tillfälle att skriva ett dussin låtar som jag sen har förmånen att få spela med mina polare. På något sätt lyckades vi skapa något nytt och exalterande med en sån enkel ide. Och faktum är att en massa människor håller med om detta!”

Lee Rocker: “Den nya plattan känns faktiskt som den första, avslappnad och rakt på. Vi spelade in den live I studion som ett gig. Vi stod alla i samma rum med alla stärkarnas volymknappar på 10. Vi lyckades fånga vad som är unikt med det här bandet och då det hettar till ordentligt. Det var magiskt.”

Slim Jim Phantom: “Vi är otroligt fokuserade när vi spelar in i studion. Det kändes inte som speciellt länge sen vi gjorde det sist utan väldigt naturligt och avslappnat. Vi stod alla på rad bredvid varandra precis som då vi lirar live. Det var något vi tog till oss. Att göra plattan som man gjorde dem förr. Det moderna möter det gamla vilket alltid varit vår grej.”

Inte nog med att deras nya album snart släpps, utan man har även chansen att få uppleva dem live på Summer Jamboree i Falun den 20 juli. Deras första spelning i Sverige på elva år!

En CD-box i begränsad upplaga innehåller två bonusspår samt två coasters, två vykort och två klistermärken. Alla med The Stray Cats-tema. Den ges ut den 24 maj samtidigt med 180 grams dubbel-LPn i begränsad upplaga på silverfärgad vinyl.

Posted in Jörgen Fredriksson, Nöje.