Nya Skor från Anna Vild

Anna Vild är artisten som genom att gräva där hon står, strävar efter att sprida kunskap om vårt magiska kulturarv här i norr och som längtar efter att på sikt ta med kunskapen ut i världen. Låten Nya Skor handlar om vägen mot på nyfödelse, vilket hösten i allra högsta grad är. En tid för att vila och avnjuta de mentala frukter som den gångna sommaren genererat i.

Förr var hösten en självklar tid för firande. Idag är det snarare tvärtom, varför? Kan det möjligtvis bero på att vår tidigare, så starka medvetenhet kring naturens årstidsväxlingar och vilka gåvor varje skiftning förde med sig – nu har fallit i glömska?
Enligt nordisk folkmedicin och tradition gick många delar av livet hand i hand med sådden, fruktbarheten, växtligheten och skörden. Och likt det traditionella årshjulet kopplat till naturens skiftningar, är även vi människor djupt cykliska varelser i grunden, menar Anna.
”Våra sinnen och vår potential speglar ständigt skiftningarna omkring oss. Allt är i rörelse och i varje period finns mer eller mindre dolda gåvor att njuta av”
”Överallt på jorden påminner naturfolkens ideologier om varandra. Ett så tydligt kvitto på att vi hör ihop i våra olikheter” säger Anna.
Anna menar att de psykologiska aspekterna av naturfolkens årshjul är något som nu ofrivilligt vilar i glömskans skogar och bara längtar efter att få upptäckas på nytt!
Posted in Nöje.