Danny Cooltmoore släpper ännu en nyskriven singel med Sundsvallsprofiler!

Danny Cooltmoore släpper ny singel med ”Grabbarna på Stan” – Ge mig mera öl. En blivande sommarplåga? Öl och grillat går ju ihop lika bra som Danny och grabbarna.

Vilka är de då? Här följer en liten presentation av grabbarna.

Danny Cooltmoore: Låtskrivare och artist, född och uppväxt i Matfors utanför Sundsvall. DC valde från 1994 att inte vara en del av musikbranschen. From 17 februari 2018 är han tillbaks som låtskrivare och sångare tillsammans med bandet The Great Western Alarm, Första låten DC & GWA släppte den 17 augusti 2018 var ”Sundsvalls Öl” och den klev snabbt upp på Spotify Charts Sverige Viral 50 listan med en 2:a plats som bäst.

Leif Andrèe: Numera folkkär skådespelare, tidigare Punksvall-profil som trummis i legendariska Pizzoar. När han var med i ”Stjärnorna på slottet” i SVT 2013 fick de andra deltagarna (Lasse Åberg, Maria Lundqvist, Malena Erdman och Cleas Månsson) göra en ny version av Pizzoarlåten ”Visa lite känslor”.

Lasse Stålnacke: Ikon i nöjes-Medelpad som drivit Viskans Folkets Park, haft nöjesbolaget Pigalle och varit artistbokare på Sundsvalls Gatufest och på SVT. Har också ett föutet som musiker, bland annat som sångare i bandet Whispering Forrest.

Ronny Pale: Sångare i legendariska The Shades Of Orange (1989-1993). Under kort period medlem i Danny Cooltmoores band Sugar Pop Boy där han spelade orgel (!). Efter TSOO bildade han Ronny Pale Group, släppte ett album och startade egna studion Trackline Studio där många stans unga band gjort sina första inspelningar och skivor.

Mats Hammerman: Musikbyråkrat på SOM – ideell förening för 300 indiebolag och arrangerör av Manifestgalan med mer – och direktör för alternativa skivbolaget Massproduktion, som nyligen firade 40 år. Också sångare i Vacum (tre album, fyra singlar) och Crompojkarna, (fyra singlar, ett album bland annat).

Björn Brånfelt: Kultur- och nöjesredaktör i Sundsvall i många år, också aktiv som sångare i band som Suicide, The Droogies, Playgrounds International och Jazz Cooper. Numera krönikör i ST och konstnär som precis haft uppmärksammade utställningen ”Analog Art” på Galleri Granen i Sundsvall tillsammans med Lars-Åke Högstedt.

Tommy Rehn: Gitarrist och låtskrivare i lokala band som Give The Iron och Moahni Moahna och Angtoria (med bror Chris Rehn, nu i Takida), sedanjobb på lokala skivbolaget Ninetone Records och som kompositör på Kvartersteatern. Nu driver han Rehn Music Group, skivbolag/management, och är också känd som pappa till Yohio.
Posted in Nöje.