Anna Vild och Vargen med duettballaden ”Från Stockholm till L.A.

-En klassisk julsaga och kärlekshistoria mellan det mytomspunna Norden och The City of Angels”, beskriver Anna Vild låten. – Som får lyssnaren att riktigt se de frostbitna fjällskyarna framför sig, ackompanjerat av känslan i den kalifoniska värmen mot huden…
Även musikaliskt rör sig ”Från Stockholm till L.A.” mellan de geografiska platserna. Nordisk visa blandas med country och americana, de senare tack vare Mats Börjessons pianospel och Dan Kristensens slidegitarr.
-Det är ett amerikanskt sound över ”Stockholm-L.A.”, säger Reine Johansson, som ligger bakom artistnamnet Vargen. – Mycket av den engelska texten ploppade upp samtidigt som vi jobbade med den svenska versionen. Låten är skriven i två versioner, en på svenska och en på engelska, allt för att nå ut på båda sidor av horisonten. Kändes givet att även ge oss ut på den amerikanska marknaden med låten. Inte minst på grund utav själva textens handling. Vi är ju så många, oberoende av nationalitet som kan känna igen oss i det här. Sen så kändes självklart att släppa den ”over there” också eftersom Vargens Dylanplatta fick så mycket positiv uppmärksamhet i våras.

Inspelningen är den första session som gjorts i Recordias nya lokaler i Varberg. Recordia grundades 1989 av Fredrik Larnemo och är en av Sveriges mest välrenommerade anläggningar för ljudproduktion inom musik, radio och film. Lill-Babs och Ulf Lundell är några av de artister som huserat i studion under åren. ”När jag lagt mitt första sångspår hördes lättnadens suckar inifrån mixerbåset! Och när jag kom in till Fredrik berättade han att detta var det första som någonsin spelats in i denna nybyggda studio. Det kändes lite magiskt, måste jag erkänna, med tanke på vilka som sjungit i studion tidigare..”, säger Anna

Anna Vild debuterade I våras med albumet ”Vårskrik” och nådde en andraplats i P4 Halland Nästa 2018.
”Vargen” är den halländske singer-songwritern Reine Johanssons artist- och bandnamn. Vargen debuterade 2017 med egna Dan Anderssontonsättningar och vårens ”Tänk inte efter – Bob Dylan på svenska” fick positiva recensioner i Sverige och inite minst i USA och England.
Posted in Nöje.