Volkswagen Golf fyller 45 år

Den 29 mars 2019 firar Volkswagen 45-årsdagen av den mest framgångsrika europeiska bilen genom tiderna: Golf.
Första generationen av Golf började produceras i Wolfsburg den 29 mars 1974
Sedan 1974 har en ny Golf beställts var 41:e sekund
Med 35 miljoner exemplar är Golf den mest sålda Volkswagen-modellen
Från dag ett har Golf stått för tekniska framsteg och tidlös design. Det är inte för intet denna bilikon har gett namn åt en hel bilklass – Golfklassen. Till idag har mer än 35 miljoner exemplar av denna bästsäljare och trendsättare sålts till kunder över hela världen.
I rent matematiska termer har en ny Golf beställts någonstans i världen var 41: e sekund, varje dag, utan avbrott, sedan produktionsstarten för 45 år sedan. Det är i genomsnitt cirka 780 000 bilar per år.

En svensk favorit
I Sverige var det stor Golfpremiär helgen den 17-18 augusti 1974. Sedan dess, till och med februari i år, har det registrerats cirka 490 000 exemplar av samtliga Golf-versioner i Sverige. Under 2016 skrevs historia då Golf blev Sveriges mest sålda bilmodell. Det var då 54 år sedan en modell från ett annat märke än Volvo toppade denna statistik. Sedan dess har Golf toppat den svenska statistiken vid enskilda månader, senast i februari detta år.
− I Golf-familjen kan de allra flesta svenskar hitta en passande version. Vi säger stort grattis på 45-årsdagen och ser fram emot en fortsatt framgång för modellen här i Sverige! säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

(Foto: Volkswagen)
Posted in Motor.