Ett unikt verk av Simon Stålenhag

Bukowskis kan med glädje presentera ett unikt verk av Simon Stålenhag, en idag erkänd konstnär som började sin karriär som spelutvecklare. Målningen går att bjuda på redan nu men auktioneras ut online den 23 oktober 21.00 svensk tid, utrop 100 000 kr – se verket här!
Målningen har ett typiskt motiv som gjort Simon internationellt uppmärksammad med svenska landskap, robotar och ungdomar i 80- och 90-tals miljö. Målningen kommer auktioneras ut till förmån för projektet ”Stugan”, en ideell organisation grundad av några av de främsta spelutvecklarna i världen.
Simon Stålenhag arbetar idag helt digitalt med sina illustrationer men detta verk från tidigt i hans karriär är ett av de enda i existens som är handmålat i gouache. Stålenhag är just nu aktuell och internationellt uppmärksammad för sin bok ”Tales from the Loop”, vars rättigheter köpts av Amazon för en serie i åtta delar.
”Simon Stålenhags arbete har i stor utsträckning inspirerats av svenska konstnärer, författare och poesi, så det är fantastiskt att medel från denna målning kommer att användas för att inspirera blivande spelutvecklare i deras kreativa uttryck. Bukowskis är mycket entusiastiska över denna auktion och hur Simon Stålenhags inträde i konstvärlden vidgar vår fantasi och samtidigt väcker vår nostalgi”, säger Björn Extergren, chef intag- och försäljning, Bukowskis.

Posted in Kultur.